Instagram збирається з’ясувати, як її політика впливає на чорношкірих користувачів

Платформа Instagram робить кроки для «поліпшень підтримки чорного співтовариства», і розгляне, як зараз алгоритми рекомендують контент і як боротися з пригніченням і перевіркою. Про це заявив генеральний директор Instagram Адам Мосері.

За словами Адама Моссера, події останніх тижнів змусили спільноти соцмережі мобілізуватися, щоб вимагати справедливості і висловити солідарність, підтримати «чорний» бізнес і підвищити обізнаність щодо  рівності чорнишкірих людей у всьому світі. Тому захист «чорношкірого ком’юніті» стане найважливішим пріоритетом для майданчика.

Моссер не розповів, що саме робитиме додаток для обміну фотографіями, який належить Facebook, але він виділив деякі ключові області, щодо яких Instagram отримував звинувачення від чорношкірих користувачів на упередженість.

Компанія зосередиться на чотирьох областях: переслідуванні, верифікації, поширенні та алгоритмічному ухилі. Щоб протистояти переслідуванням, компанія розгляне конкретні проблеми безпеки, з якими стикаються чорні користувачі, в Instagram і за межами соцмережі, і як платформа може захистити їх від цих проблем. Також розглянутуть питання про те, чи існують критерії, які використовуються для перевірки користувачів Instagram, інклюзивними.

Крім того, Instagram розгляне, як фільтрується контент, щоб з’ясувати, чи є місце упередженості, а також перевірить, наскільки добре платформа обслуговує інші недостатньо представлені групи. «Недопредставленими», на думку Моссера, є активісти ЛГБТ+, боді-позитиву і представники інших рухів, які отримували меншу «в порівнянні з білими і привілейованими людьми» аудиторію за рахунок алгоритму видачі постів.