Гру Half-Life: Alyx запустили без VR-гарнітури

Засновник порталу Valve News Network Тайлер МакВікер запустив гру Half-Life: Alyx без підтримки VR-пристроями. Роботу гри в звичайному режимі він продемонстрував під час датамайн-стріму на Twitch.

Блогер відзначив: «це круто, що вона взагалі може так працювати». Він також ввів в консоль команду vr_enable_fake_vr_test, після чого в грі з’явилися руки головної героїні зі зброєю. В теорії ця команда може спростити роботу майстрам-моддерам, які гратимуть на звичайних моніторах. Датамайнер також виявив, що в Alyx можна включити інтерфейс і отримати доступ до зброї з Half-Life 2.

Щоб в грі заробили клавіатура і миша, необхідно вказати параметри запуску у властивостях додатку в Steam, додавши наступне: -nocrashdialog -retail -allowdebug -vconport 29000 -vcon -dev -720. Метод точно працює у версії 1.0. Якщо ви не хочете експерементувати, перейдіть за цим посиланням.

На жаль, повністю пройти Half-Life: Alyx без відповідної гарнітури неможливо. Проте раніше геймдизайнер Valve Робін Уолкер заявив, що ентузіасти точно випустять версію екшену для звичайних моніторів.