Google випустила публічну «бету» Android 11

Спочатку очікувана в травні з I/O 2020 року, бета-програма, орієнтована на споживача, була представлена вчора. Android 11 фокусується на трьох важливих темах: люди, елементи управління і конфіденційність.

Google хоче зробити Android «більш орієнтованим на людей і виразним», «переосмислюючи способи спілкування на телефонах». В системі помітно переробили шторку повідомлень і меню швидких налаштувань. Тепер плеєр для управління музикою, наприклад, постійно займає місце в меню швидких налаштувань.

Помітною зміною також стала так звана функція «бульбашок», згідно з якою активна розмова буде відображатися у віджеті, який легко переміщати по екрану. Після натиснення на нього користувач зможе відповісти на нове повідомлення, а потім згорнути віджет в невелику іконку, яка буде «висіти» поверх активного вікна.

Всі повідомлення з різних месенджерів тепер будуть групуватися в шторці повідомлень в окрему папку.

Розробники додали можливість надання разового доступу для додатків до функцій смартфона. Можна, наприклад, один раз дати доступ до місця розташування користувача додатку для доставки їжі, щоб не вводити адресу вручну. В майбутньому програма не зможе отримувати дані геолокації і витрачати зарядку смартфона.

Додаток Google Home отримав новий інтерфейс, а включення елементів управління розумним будинком переїхало в меню харчування Android 11.

Крім цього, з’явилася розширена підтримка найрізноманітніших екранів — з вирізами і нестандартним співвідношенням сторін дисплея. Також система повністю готова до роботи з 5G-модемами.

Спростилося взаємодія зі скріншотами. Знімок екрана тепер з’являється у вигляді маленького прямокутника в лівому нижньому кутку, після чого його можна відразу відправити за допомогою кнопки «поділитися» або попередньо відредагувати.

Ще в системі з’являться «розумні» рекомендації в різних місцях інтерфейсу — на робочому столі, в клавіатурі і інших додатках. Про всі можливості стане відомо пізніше.