Google офіційно випустила Android 12

Окрім флагманських смартфонів Pixel 6 та Pixel 6 Pro, компанія Google офіційно презентувала стабільну версію Android 12. Нагадаємо, що вихідний код стабільної Android 12 в рамках Android Open Source Project був опублікований ще 4 жовтня, але ОС не була доступна у вигляді оновлення навіть користувачам Pixel, і стабільну версію операційної системи не можна було отримати ні в якому вигляді, окрім збірок від ентузіастів.

Відтепер стабільна версія Android 12 стала доступною для власників смартфонів Google Pixel, починаючи з Pixel 3 та Pixel 3 XL. Також у компанії повідомили, що смартфони Samsung, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo та Xiaomi отримають оновлення до Android 12 пізніше цього року. Слід зазначити, що дата випуску оновлення залежатиме від того, яка у вас модель смартфона, який у вас оператор і у якому ви регіоні.

Варто нагадати, що Android 12 отримала достатньо багато нововведень. Головним можна назвати нову парадигму дизайну Material You, в рамках якої кольори інтерфейсу підлаштовуються під кольори шпалер. Також у ОС додали нову шторку з більшою кількістю налаштувань, віджети з розширеними можливостями налаштування, зручніший Always On, “довгі” скріншоти всієї сторінки, оптимізували продуктивність та покращили безпеку.