Gmail дозволив редагувати прикріплені документи прямо в пошті

FILED - ILLUSTRATION - 04 July 2018, Germany, Berlin: The logo of the Gmail application can be seen on the screen of an iPhone. Google defended the controversial practice of App developers scanning the digital mailboxes at the Gmail service. Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer/picture alliance via Getty Images)

Компанія Google значно спрощує редагування документів Microsoft Office, відправлених у вигляді вкладень Gmail. Нова функція Google Workspace (раніше відома як G Suite) дозволяє користувачам редагувати документи прямісінько зі своєї поштової скриньки.

Як повідомляє ресурс The Verge, тепер Gmail дозволяє відкривати і працювати з документами Microsoft Office безпосередньо з пошти. Коли правки будуть завершені, документ збережеться в оригінальному форматі і не перетвориться в формат Google Документи.

«Коли у якості вкладення до листа ви отримаєте документ Word, ви зможете відкрити його і почати редагування в Документах одним клацанням миші, зберігаючи при цьому формат файлу Word, — пояснює Google. Потім ви можете відповісти на бесіду, додавши оновлений файл прямісінько з Документів, що заощадить ваш час, виключивши такі дії, як завантаження файлу для редагування або пошук відповідного електронного листа для повторного прикріплення».

Оновлення починає впроваджуватися в Google Workspace, хоча компанія заявляє, що на те, щоб ця опція з’явилася у всіх, може знадобитися два тижні. Чи планує компанія також пропонувати цю функцію в стандартній версії Gmail для споживачів, неясно.