Facebook скасовує заборону реклами немедичних масок для обличчя

Medical Used Face Mask, Protects Against Virus. Concept Of Air Pollution, Pneumonia Outbreaks, Coronavirus Epidemics, And The Risk Of Biological Contamination.

Facebook частково зняв заборону на рекламу масок для обличчя з тканини та інші немедичні маски, які прикривають обличчя, такі як бандани, наприклад. Вперше компанія ввела заборону на розміщення реклами для всіх форм масок для обличчя, в тому числі медичних і респіраторних, в березні у зв’язку з нестачею національних ресурсів.

Крім цього, березнева заборона була введена для захисту від шахрайства, вводячого в оману маркетингу та інших зловживань, так як Facebook не міг перевіряти кожну рекламу, що просуває засоби захисту від вірусу.

У квітні Центри з контролю за захворюваннями США скорегували своє керівництво з використання лицьової маски — людям тепер рекомендується носити їх на відкритому повітрі, в місцях зі скупченням людей і там, де важко тримати дистанцію. Рішення про зняття обмежень прийняте для того, щоб людям було легше знаходити і купувати захисні маски.

Проте існують деякі обмеження. По-перше, компанії або незалежні продавці повинні накопичити як мінімум чотиримісячну історію реклами в Facebook. По-друге, рекламу не зможуть розмістити продавці в тих країнах, де модератори спостерігали високий відсоток реклами, що рекламувала медичне приладдя під час тимчасової заборони. Компанія також забороняє будь-яку рекламу, яка містить формулювання, що стосуються здоров’я чи COVID-19.