Джерело: комплектуючі зі старих iPhone та iPad використовуються для iPhone 13

Цього року всі галузі зіштовхнулися із проблемою дефіциту мікросхем через кризу на ринку напівпровідникової продукції. Спочатку вважалося, що стабільний ланцюжок поставок Apple дозволить компанії не відчути цей дефіцит, проте проблеми торкнулися навіть такого гіганта.

Як повідомляє Mydrivers, посилаючись відразу на кілька джерел, компанія Apple різко скоротила виробництво планшетів iPad, щоб виділити більше комплектуючих для смартфонів серії iPhone 13. Це означає, що дефіцит мікросхем виявився більш серйозним, ніж вважалося раніше.

Люди, знайомі із цим питанням, підтвердили, що виробництво iPad за останні два місяці впало на 50% порівняно з початковим планом. Крім того, заради стабільного постачання iPhone 13 компанія Apple також використовує комплектуючі, які призначалися для попередніх моделей iPhone.

Джерело підтверджує, що в iPad та iPhone є багато схожих деталей, включаючи основні та периферійні мікросхеми, тому Apple може таким чином змінювати свої плани щодо обсягу виробництва тих чи інших моделей.

Популярність iPhone 13 виявилася надзвичайною, що наклалося на дефіцит комплектуючих. Втім, поки що смартфонів у магазинах достатньо.