Apple запустила сервіс для автоматичного перенесення фото і відео з iCloud в Google Фото

Вам більше не знадобиться вручну завантажувати колекцію фотографій iCloud, щоб перенести її в Google Фото. Apple запустила новий сервіс, який автоматизує цей процес — все, що вам потрібно зробити, це увійти в свій обліковий запис iCloud і пройти авторизацію на сторінці privacy.apple.com.

Після входу в систему потрібно перейти до «Перенести копію ваших даних», а потім встановити прапорець поруч з фотографіями і/або відео, в залежності від того, що ви хочете скопіювати. Потім вам буде запропоновано увійти до свого облікового запису Google, щоб завершити процес.

Перш ніж ви зможете використовувати нову службу, вам необхідно переконатися, що ваш Apple ID використовує двухфакторную автентифікацію. Крім того, у вашому профілі Google Фото повинно бути досить місця для зберігання даних, інакше передача не буде завершена.

Відповідно до опису функції, цей процес займає від трьох днів до тижня. Зауважимо, що в роботі сервісу є деякі обмеження. Наприклад, живі фото, смарт-альбоми, загальні альбоми та мультимедійні дані, які не зберігаються в бібліотеці користувача, в копію не включаються.

Коли передача буде завершена, ви виявите, що імена файлів альбомів і відео у вашому профілі Google будуть починатися зі слова «Копія».