Apple працює над iPhone, який працюватиме під управлінням macOS

Протягом багатьох років світ мобільних пристроїв і настільних комп’ютерів Apple не перетинався. Однак останнім часом компанія працювала над тим, щоб пов’язати їх разом, наприклад, запускати додатки для iOS на Mac з Catalyst. Тепер з’явився новий витік, який вказує на те, що iPhone зможе працювати під управлінням macOS. Можливо, так станеться завдяки підключенню до зовнішнього монітора, клавіатурі і миші.

Приблизно таким же чином працювала функція Continuum на Windows-смартфонах, і так само працює Dex на топових моделях Samsung. Відмінність полягає в тому, що Apple збирається дозволити запускати на великих екранах не багатовіконну модифікацію мобільної платформи, а повноцінну версію macOS з усіма особливостями, притаманними цій платформі.

Крім Apple, над перетворенням смартфонів в настільні комп’ютери працюють також такі компанії, як Samsung, Microsoft і навіть Canonical.

Інсайдери також стверджують, що Apple розробляє прототип планшета iPad, на який, крім iPadOS, встановлена macOS. Ймовірно, операційні системи на ньому зможуть перемикатися в залежності від сценаріїв використання, що зробить цей гаджет ще більш універсальною заміною ноутбука.