Apple планує випустити складний планшет

Швидше за все, він стане конкурентом для аналогічного пристрою Microsoft з лінійки Surface, який повинен вийти в цей же час

Якщо вірити словам аналітика Джеффа Ліна, Apple працює над власним складним пристроєм. Але це буде аж ніяк не смартфон на кшталт Samsung Galaxy Fold або Huawei Mate X, а щось на зразок iPad.

В крайньому разі, він говорить, що розмір його екрана в розкладеному вигляді буде порівнянний з дисплеями MacBook. За інформацією аналітика, цей пристрій буде працювати на одному з майбутніх процесорів Apple серії A. Саме тому він думає, що це буде саме iPad, а не гібрид з сімейства Mac.

Він повинен стати конкурентом Microsoft Surface з гнучким екраном, який також прогнозують на 2020 рік. У теорії, iPad зі складним екраном повинен вивести всю лінійку планшетів Apple на принципово новий рівень. Сьогодні від них все більше відмовляються на користь iPhone і MacBook, але унікальна конструкція з фірмовими фішками iOS під неї може стати каталізатором вибуху нової хвилі інтересу.

Сьогодні дуже складно навіть уявити, скільки може коштувати складаний планшет виробництва Apple. По-перше, йому буде потрібно OLED-екран, який через рік зможе зробити тільки Samsung.

По-друге, він повинен бути близько 10-ти або навіть більше дюймів за розміром. Відштовхуючись від ціни Galaxy Fold, стає погано. До речі, саме складаний iPad може стати одним з перших пристроїв Apple з підтримкою технології 5G. З одного боку, планшетам великі швидкості мобільного інтернету потрібніші, ніж смартфонам.

З іншого боку, компанія зможе обкатати їх на другорядних девайсах перед випуском основного – iPhone. У 2018 році була інформація, що Apple працює над 5G-модемом разом з Intel. Тоді іншого кандидата в партнери в цьому напрямку не було. Компанія продовжувала сваритися з Qualcomm, а рішення MediaTek не дотягує до високих стандартів хлопців з Купертіно.

Але в 2019 році все змінилося. Сьогодні ми чекаємо появи складних iPad в 2020 році саме з 5G-модемами Qualcomm. Дуже цікаво, як їх можна буде використовувати в складеному вигляді. У закритому стані вони точно будуть сильно більші за iPhone, тому перетворюватися в смартфон вони напевно не зможуть. Повинна бути якась інша фішка.

Нагадаємо, що 5G – мережа наступного покоління після 4G. Вона повинна забезпечити швидкість завантаження близько 1 Гбіт / с – можливо, навіть 10 Гбіт / с. Вона дозволить завантажити фільм в нормальній якості всього за 10 секунд, а не за 10 хвилин, як це відбувається зараз. Її називають революцією. Що цікаво, Джефф Лін, який першим отримав інформацію про складні iPad, працює в IHS Markit. Так, саме ця компанія щороку вважає собівартість компонентів нових iPhone і каже, що Apple продає їх із завищеною маржею.


Не пропустіть