Запущено ініціативу для збереження культурної спадщини України: можна пожертвувати криптовалюту

У Мінкульті разом з компанією Everstake, що спеціалізується на блокчейн-послугах, розповіли про запуск благодійної ініціативи “Save Ukrainian Culture”. Мета ініціативи – зібрати кошти, щоб зберегти культурну спадщину України, коли іде російське загарбницьке вторгнення.

У рамках проекту запущено спеціальний онлайн-ресурс, який призначений для англомовної аудиторії і має версію англійською мовою. Сайт містить всю довідкову інформацію щодо унікальної української культури. Слід зазначити, що на території України є 7 об’єктів, внесених у Перелік Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Крім цього, ще 17 об’єктів містить Попередній список Всесвітньої культурної спадщини.

У Мінкульті вже зафіксували більше 200 об’єктів культурної спадщини, які були тим чи іншим чином зруйновані внаслідок російського вторгнення. Передати кошти фонду “Save Ukrainian Culture” можна у євро, доларах США та гривнях через кредитні карти, банківські перекази чи Google Pay/Apple Pay, або у криптовалюті: BTC, ETH і USDT (ERC-20 та TRC-20).