YouTube могли використовувати для спілкування зі шпигунами КНДР

Видання Yonhap News знайшло підстави вважати, що популярний відеосервіс YouTube могли використовувати для спілкування зі шпигунами КНДР. Автори припускають, що в ролі ініціаторів послання могла виступити влада Північної Кореї, тоді як одержувачами могли бути агенти країни.

Дані припущення видання виникли не на порожньому місці. Два дні тому на офіційному YouTube-каналі державного радіо Пхеньяна був розміщений ролик під назвою “0100011001-001” із дивним змістом. У ролику жінка озвучує текст, назвавши його “завданням з аналізу інформаційних технологій університету дистанційного навчання для агентів експедиції № 719”. Найбільше видання збентежила наявність в тексті репліки “№ 23 – на сторінці 564, № 19 – на сторінці 479”, яку жінка говорила порядку хвилини. “Я поінформувала вас про основні завдання перевірки для учасників 719-ої експедиції. Це Пхеньян”, – повідомила диктор в кінці відео.

Тривалість самого відеозапису – 1 хвилина і 5 секунд. Його встигли переглянути близько 15 тисяч чоловік, а через кілька годин автори видалили публікацію.