Xiaomi випустила генетичний тест, який оцінить здоров’я домашніх тварин

Компанія Xiaomi випустила новий продукт під назвою Uah Gene Test for Cats and Dogs — він призначений для виявлення ризиків для здоров’я тварин, їх генетичних захворювань та допоможе дізнатися більше про характер, поведінку і інтелект вихованця.

За допомогою продукту також можна перевірити, якими алергенами володіє вихованець. У деяких собак, наприклад, є алергія на івермектин, що міститься в глистогінних засобах, тому тривале використання може викликати отруєння.

Uah Gene Test for Cats and Dogs пропонується в декількох версіях, які відрізняються змістом інформації, яку вони надають. Стандартна версія дозволяє виявити одне з трьох генетичних захворювань і конкретизувати його. Ultimate Edition включає базу з 10 поширених генетичних захворювань, сертифікат родоводу, оцінку інтелекту та рекомендації щодо дієти. Exploratory Edition має набір з 16 генетичних захворювань, а також дозволяє ідентифікувати штам, отримати сертифікат родоводу, оцінити інтелект, дієту, отримати поради щодо розведення, оцінити красу волосся та отримати сертифікат здоров’я тощо. Усі ці функції поставляються в комплекті з додатком для смартфонів, що дозволяє легко перевірити стан вихованця.

Спосіб використання відносно простий: досить просто взяти трохи слини зі слизової оболонки ротової порожнини тварини. Найдоступніша версія коштує близько 15 доларів.