Xiaomi планує випустити нові 8К та 4К телевізори

Компанія Xiaomi останнім часом робить свої позиції на ринку розумних телевізорів все більш міцними, особливо на китайському та індійському ринку. Зараз у компанії планують випустити нові моделі розумних телевізорів, які будуть мати роздільну здатність 8К та 4К. Ці моделі вже сертифіковані китайським агентством 3С, завдяки чому нам відомо багато подробиць.

У обох панелях використовуються справді великі панелі від LG, діагональ яких складає 82 дюйми, при цьому у старшій панелі роздільна здатність складає 3840 х 2160 пікселів, а у молодшій – 7680 х 4320 пікселів. У обох телевізорах у якості інтерфейсу використовується пропрієтарна оболонка MIUI, вони отримають однаковий набір роз’ємів та аудіосистеми.

Компанія LG виготовляє лише OLED та LED матриці, тому в них буде використовуватись одна з них. Недавно з’явилась інформація про те, що у третьому та четвертому кварталах цього року LG поставить OLED-панелі 19 компаніям, тому цілком імовірно, що у нових моделях Xiaomi будуть саме OLED-матриці. Нагадаємо, що на даний момент в асортименті Xiaomi є лише два телевізори з OLED: Mi TV Master діагоналлю 65 дюймів з роздільною здатністю 4К, який коштує 1893 долари, та прозорий телевізор з діагоналлю 55 дюймів та роздільною здатністю Full HD, який коштує 7283 долари.