Xiaomi може випустити повноцінний флагман за ціною средньобюджетного смартфона

Останні місяці фанати по всьому світу висловлюють невдоволення щодо нової цінової політики Xiaomi – мовляв компанія занадто сильно завищує ціни як на среднебюджетні пристрої так і не флагмани. І у подібної позиції є право на життя – перші моделі лінійки Mi китайський бренд продавав за ціною 1 999 юанів або 285 доларів. А вже в 2020 році Xiaomi Mi 10 на старті оцінювався в 3 999 юанів або 570 доларів! Очевидно, китайський техногігант почув благання фанатів – судячи з наявних даних, Xiaomi може випустити повноцінний флагман за ціною средньобюджетного смартфона.

Принаймні, саме про це повідомляють інтернет-інсайдери, що опублікували відповідний пост у китайській соцмережі Weibo. Згідно з інформацією, якою вони оперують, неназваний смартфон Xiaomi зможе похвалитися 2К-дисплеєм з частотою оновлення 120 Гц, при цьому працювати пристрій буде на базі флагманського процесора Snapdragon 865 і мати акумулятор ємністю 5 000 мАг. Більш того, все ті ж інсайдери стверджують, що смартфон отримає підтримку 100-ватної дротової і 40-ватної бездротової зарядок.

Ціна смартфона очікується на рівні ранніх флагманів компанії – 1 999 юанів. І якщо бути реалістом, все це виглядає і звучить як відверта брехня. Але з іншого боку, Xiaomi продовжує продавати надпопулярні Mi Band за ціною не дорожче 25-30 доларів, та й в цілому, компанія любить дивувати своїх користувачів. Залишається лише дочекатися найближчих анонсів китайського гіганта, після чого вже робити висновки щодо достовірності даного витоку.