Xiaomi 12 буде максимально схожим з Xiaomi Civi

Вчора Xiaomi офіційно представила середньобюджетний смартфон Civi, особливістю якого стала мінімальна нижня рамка екрану – її товщина складає всього 2,55 мм. Як пише китайське джерело, це рішення буде перенесено і на флагманський Xiaomi 12.

Екран Civi зігнутий з двох сторін, і точно таким самим буде екран Xiaomi 12: компанія відмовиться від варіанту екрану, загнутого на всі чотири сторони, як в нинішніх Mi 11. Радіус кривизни екрана Xiaomi 12 буде невеликим, тому ним буде зручно користуватися.

Очевидно, що і фронтальна камера буде такою ж, як в Civi – тобто залишиться врізаною по центру. Загалом, зовні Xiaomi 12 практично повторить Civi, якщо говорити про фронтальну панель. У той же час сам екран буде новим – на базі панелі Super AMOLED останнього покоління E5 виробництва Samsung. Такий дисплей характеризується більш низьким енергоспоживанням в порівнянні з E3 в Mi 11, і в той же час кадрова частота в ньому регулюється в широких межах – від 1 до 120 Гц з кроком в 1 Гц.

Що стосується виконання тильної панелі Xiaomi 12, то на ній як і раніше буде камера з трьох датчиків (за чутками, роздільна здатність кожного складе 50 Мп), але ось чи збережеться другий екран в Xiaomi 12 Ultra – поки питання. Згідно з останніми даними, Xiaomi 12 вийде на початку наступного року.