Виявлена неприємна причина швидкого розряду iPhone

З моменту виходу оновлення iOS 13.5.1 багато користувачів iPhone почали скаржитися на швидкий розряд акумулятора. У Reddit користувачі мережі спробували розібратися у причині цієї проблеми, а деякі з юзерів почали штурмувати підтримку Apple в пошуках відповідей.

Як пізніше з’ясувалося, проблема була пов’язана з високим рівнем активності стандартного музичного плеєра у фоновому режимі. Проте все виявилося серйознішим – батарея згасала неймовірно швидко. Пов’язано це з тим, що додаток “Музика” садить батарею навіть тоді, коли музику не слухають. Один з власників iPhone 11 зауважив, що музичний програвач пропрацював у фоні 18 годин і “з’їв” 95% заряду, причому плеєром він зовсім не користувався.

Такі проблеми призвели до того, що користувачам доводиться заряджати смартфони по кілька разів на день, що сильніше зношує акумулятор гаджета. Що характерно, перші скарги надійшли в Apple ще у квітні 2020 року. Але в міру збільшення кількості невдоволених користувачів, які встановили зловісне оновлення iOS 13.5.1, ставало все більше.

Відразу ж почали з’являтися “народні” методи по боротьбі зі споживанням заряду iPhone. Так, деяким користувачам допомагає відключення автоматичних завантажень, фонового оновлення і мобільних даних про програму програвача. Іншим допомогло скидання смартфона до заводських налаштувань. Однак найнадійніший спосіб виявився банально простим – видаленням плеєра, але разом з цим втрачається можливість слухати музику з потокового аудіосервіса Apple Music. Apple поки не прокоментувала ситуацію.