Вчені закликають захистити людство від 4G і 5G

Представники руху International EMF Scientist Appeal знову звернулися до ООН із закликом досліджувати потенційний біологічний вплив, який сучасні технології зв’язку 4G і 5G можуть надати на живі організми, і в тому числі на людей. Вони вважають, що уряд ігнорує велику кількість наукових досліджень, котрі чітко підтверджують негативні наслідки нових технологій зв’язку.

Рух International EMF Scientist Appeal було створено ще в 2015 році. Тоді в ньому взяли участь 244 вчених з 42 країн світу, які вважали, що для захисту здоров’я людей від електромагнітного випромінювання потрібні більш жорсткі захисні заходи, ніж передбачалося.

Доктор наук Рональд Мельник стверджує, що масштабне дослідження вартістю $ 30 млн, проведене лабораторією NTP на тваринах, встановлює зв’язок між випромінюванням, що генерується стільниковими телефонами і бездротовими пристроями, і онкологічними захворюваннями.

«Результати дослідження показують, що початкове припущення про те, що радіочастотне випромінювання ніяк не впливає на розвиток онкології і не має ніяких шкідливих наслідків для здоров’я, явно помилково», – каже Мельник.

Як повідомляють вчені, зараз проблема стоїть особливо гостро. Більш щільне розміщення антен 4G / 5G в житлових районах, більш високі робочі частоти і зростання кількості випромінювання з космосу, що генерується наростаючим числом супутників — все це сильно погіршує ситуацію і робить сильний негативний вплив на здоров’я людей. Нагадуємо, що ще в 2011 році Агентство з дослідження раку класифікувало радіочастотне випромінювання як можливий канцероген.