Вчені навчилися виготовляти м’ясо з гороху і водоростей

Причому ціна ідентична вартості звичайного м'яса

Розроблено унікальний стейк, для виробництва якого в м’ясі абсолютно немає необхідності. Стартапу Novameat вдалося зробити, за їхніми словами, “найбільш реалістичне” м’ясо, яке було створене з комбінації порошку рисового і горохового протеїну з водоростями.

За рецептом всі необхідні інгредієнти необхідно змішати у єдину суміш і завантажити на спеціальний пристрій за допомогою шприца. Саме приготування проходить шляхом 3D-друку. Незважаючи на те, що штучний стейк виготовлений з гороху, водоростей і бурякового соку, візуально він виглядає як м’ясний. Що стосується смакової складової, то за словами керівника Novameat Джузеппе Сайонті, вона потребує доопрацювання.

На даний момент стартап витрачає близько 1,5 доларів на реалізацію 50 грам м’яса, тоді як повноцінний стейк обходиться у 13,6 доларів, що рівноцінно вартості шматка яловичини в американських продуктових магазинах.

Джерело Futurism