В Дніпрі тестують нову українську ракету-носій. Відео

В Дніпрі завершили другий цикл випробувань нової української ракети під назвою “Циклон-4”. В пресс-службі “Конструкторського бюро Південне” повідомили, що випробування пройшли успішно, і що вони проводилися для перевірки справності ракети. Зокрема, перевіряли роботу пневмогідравлічної системи, що подає паливо в двигун, а також систему управління вектором тяги. Крім того, перевіряли також роботу самого двигуна ракети.

«Всі п’ять включень двигуна, як і на попередніх випробуваннях, пройшли штатно, що ще раз підтверджує можливість виведення за допомогою РН« Циклон-4 »корисного вантажу на геостаціонарні орбіти», – зазначено в повідомленні.

Конструкція і технічні характеристики двигуна РД-861К, які закладені конструкторами Конструкторського Бюро «Південне», передбачають його п’ятиразове включення в умовах космічного простору під час виведення корисного вантажу до пункту призначення.

Нагадаємо, що перші вогневі випробування відбулися тиждень тому, 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України. Тоді двигун також відпрацював на відмінно.

Відзначимо, на Одещині в п’ятницю, 30 серпня, відбулися успішні випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню “Вільха-М” із збільшеною дальністю ураження. Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос зазначив, що РНБО ухвалила ряд рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння і постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню.

“Вільха-М” – розробка конструкторів державного підприємства “Державне Київське конструкторське бюро” Луч “у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Виробництво зазначених ракет буде здійснюватися в Україні.