У мережі 5G з’явилася заміна стандартним SMS-повідомленням

Три найбільших китайських оператора — China Mobile, China Telecom і China Unicom — провели онлайн-конференцію, в ході якої презентували 5G-повідомлення. Вони вважають, що нова технологія замінить звичайні SMS і MMS.

Однією з основних відмінностей між 5G-повідомленнями і стандартними SMS полягає в тому, що у новітніх SMS немає обмежень на довжину і «вагу» переданих повідомлень. Вони дозволяють обмінюватися не тільки текстом, але й медіафайлами: зображеннями, аудіо, відео, смайликами і контактами. Користувачі також зможуть бачити інформацію про стан відправлених повідомлень і управляти історією листування, надсилати повідомлення офлайн. Крім того, обмін 5G-повідомленнями забезпечує абсолютно новий спосіб взаємодії людини з комп’ютером: зокрема, можна буде оплатити покупки.

Технологія 5G Messages також буде підтримувати інструмент шифрування переданої інформації.

Ініціативу підтримали найбільші виробники смартфонів, серед яких — Huawei, Xiaomi, vivo, OPPO, ZTE, Samsung, Lenovo і Meizu. Тестування 5G Messages на території КНР попередньо заплановане на 10 квітня. Його проведе компанія Huawei.

Запуск 5G Messages відбудеться у червні 2020 року.