У iPhone та iPad з’явиться підтримка контролера Xbox Series X

Компанії Microsoft та Apple працюють над підтримкою контролерів від нових консолей Xbox Series X та Xbox Series S на iPhone та iPad. На даний момент офіційної підтримки контролерів немає ні у iOS, ні у iPadOS, але компанія Apple заявила, що “Microsoft та Apple працюють разом, щоб додати підтримку контролера Xbox Series X для користувачів у майбутньому оновленні”.

Це не перший випадок співпраці двох компаній для того, щоб додати для систем Apple підтримку контролера Xbox. Раніше цього року наслідком їхньої співпраці стала підтримка Xbox Elite 2 Controller та Xbox Adaptive Controller для операційної системи iOS 14. Ця підтримка з’явилася через ріку після релізу Xbox Elite Controller 2.

На даний момент невідомо, скільки часу для Apple займе сертифікація нових контролерів для Xbox Series X, але вже відомо, що підтримка геймпадів DualSense від PS5 повинна з’явитися вже незабаром. Нагадаємо, що раніше стало відомо, що у коді iOS 14.3, яка на даний момент знаходиться на стадії бета-тестування, були згадки про підтримку контролера DualSense для PS5. На даний момент компанія Apple не додала контролера DualSense у список девайсів з підтримкою, але ми надіємось, що цього разу поява підтримки DualSense та Xbox Series X не займе рік.