Twitter тепер позначає акаунти залежних від держав ЗМІ

Twitter хоче спростити ідентифікацію офіційних урядових акаунтів і державних ЗМІ. Компанія буде додавати ярлики до профілів, які представляють державних чиновників і підтримувані державою ЗМІ.

У Twitter повідомили, що маркування почнеться з «облікових записів ключових державних чиновників, включаючи міністрів закордонних справ, інституційні структури, послів, офіційних представників та ключових дипломатичних лідерів» і, що «основна увага приділяється високопоставленим чиновникам і організаціям, які представляють держави за кордоном» .

Спочатку ярлики з’являться тільки у офіційних осіб з США, Великобританії, Росії, Китаю та Франції, але в майбутньому Twitter планує розширити цю функцію на більшу кількість країн.

Крім цього, маркування з’явиться у фінансованих державою ЗМІ і їх головних редакторів або старших співробітників. А самі акаунти, помічені як «державні ЗМІ», не будуть відображатися в рекомендаціях.

Відзначимо, фінансовані державою медіа з незалежними редакціями, такі як BBC в Великобританії або NPR в США, наприклад, позначатимуться не будуть.