Топ-10 кращих смартфонів 2022 року за версією ITsider.

Незабаром новий, 2023 рік, і час підбивати підсумки – чим 2022 рік був цікавий з точки зору смартфонів. Ми підібрали для вас 10 найцікавіших смартфонів 2022 року, які нам найбільше запам’яталися. Смартфони розташовані не в ієрархічному порядку – всі рішення у цьому топі варті уваги, і у кожного явно є своя аудиторія.

iPhone 14 Pro

Починаючи нашу підбірку, явно варто згадати про iPhone – найцікавішим iPhone цього року, на нашу думку, став iPhone 14 Pro. Смартфон отримав компактний дизайн, при цьому пропонуючи хорошу автономність – вибираючи не Pro Max, ви не йдете на компроміс. Тут дуже хороша продуктивність завдяки топовому чіпсет Apple A16 Bionic, а Dynamic Island став цікавим дизайн-оновленням у порівнянні з “бровою”, яка вже встигла набриднути.

Також варто згадати про оновлену камеру – тепер Pro-версії iPhone оснащені сенсором 48 МП, який демонструє чудові результати при всіх сценаріях зйомки. Також до переваг iPhone слід віднести преміальні відчуття від використання та довгу підтримку програмного забезпечення. Словом, смартфон явно знайде свою аудиторію, і його можна назвати вдалим вибором.

Google Pixel 7

Якщо мова про компактне конкурентне рішення, то слід згадати про Google Pixel 7 – це один з, якщо не найкращий Android-смартфон для щоденного використання. Модель оснащена чудовим OLED-дисплеєм з діагоналлю 6.3 дюйма, має дуже красивий та унікальний дизайн, і пропонує дуже приємний користувацький досвід.

У цілому, це мінорне оновлення, якщо порівнювати з минулорічним Google Pixel 6, і в цілях економії явно варто розглянути і покупку попереднього компактного флагмана компанії. Ви отримаєте хороше програмне забезпечення, продуктивну платформу, непогану автономність та топову камеру, яку сміливо можна назвати якщо не найкращою, то однією з найкращих на ринку.

Xiaomi 12S Ultra

Якщо мова йде про флагмани, варто розглянути і серйозніші, більш ультимативні рішення, які ввібрали в себе весь перелік найкращих технологій, що зараз доступні. Одним з таких смартфонів є флагманський Xiaomi 12S Ultra – він отримав топове апаратне забезпечення, преміальний дизайн та багато інших фішок.

Основною перевагою моделі над конкурентами є камера – тут використовується головний сенсор з роздільною здатністю 50 МП оптичного формату 1 дюйм з підтримкою оптичної стабілізації, перископічний телефото 48 МП з 5-кратним оптичним зумом та ультраширокий модуль 48 МП з кутом огляду 128 градусів – словом, якщо потрібний флагман з максимально просунутою камерою для різних сценаріїв, Xiaomi 12S Ultra можна розглянути, як варіант для покупки.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Ще одним “уберфлагманом” року можна назвати Samsung Galaxy S22 Ultra. Модель була дуже тепло прийнята фанатами, що не дивно, враховуючи чудову камеру, флагманський дисплей, прекрасну автономність та швидку роботу. Окрім цього, слід згадати про унікальну фішку – активний стилус S Pen.

У Galaxy S22 Ultra важко виділити якусь єдину особливість – цей смартфон є уособленням ідеального балансу всіх флагманських фішок. У загальному, якщо вам потрібен найкращий флагманський смартфон 2022 року, у якому чудово буквально все – ймовірно, це ваш варіант.

Nothing phone (1)

Перший смартфон від Nothing, компанії екс-гендиректора OnePlus Карла Пея, вийшов якщо не вдалим у всьому, то, як мінімум, одним з найбільш цікавих та незвичних смартфонів цього року. Модель отримала унікальний дизайн з LED-підсвіткою та прозорою задньою панеллю, яка має багато цікавих сценаріїв підсвітки в залежності від задачі, яка виконується на смартфоні.

На початку програмне забезпечення смартфона потребувало допрацювань, але після місяців оновлень його довели до дуже хорошого стану – покращилась як продуктивність, так і автономність. Тим не менше, камера смартфона досі потребує допрацювання. Якщо ви любите незвичні смартфони і вас зацікавив дизайн Nothing phone (1) – ймовірно, варто звернути увагу.

Samsung Galaxy Fold4

Компанія Samsung тримає планку не лише у традиційних флагманських смартфонах, але й у гнучких рішеннях, де вже декілька років поспіль залишається безперечним лідером. Galaxy Fold4 став мінорним оновленням у порівнянні з минулим роком, але й минулорічна модель була досить вдалою.

Модель має хорошу автономність, збільшений зовнішній дисплей (у порівнянні з попередником), топове апаратне забезпечення та підтримку стилуса S Pen. Камера хоч і не на рівні з Galaxy S22 Ultra, але на дуже хорошому рівні. Словом, якщо вам подобаються гнучкі смартфони і бюджет дозволяє придбати Galaxy Fold4 – ймовірно, це ваш вибір.

Oppo Find N2

Ще один смартфон, який у певному плані навіть кращий за Galaxy Fold4, але який не так легко купити – Oppo Find N2. Минулорічний Oppo Find N2 був дуже цікавим завдяки тому, що був кращим за Galaxy Fold3 в плані ергономіки та мав топові характеристики, а цьогорічне рішення значно легше та отримало багато допрацювань у порівнянні з попередником.

Як і у випадку із Samsung, гнучкий флагман Oppo не пропонує таких можливостей в плані зйомки, як традиційні флагманські рішення. Тим не менше, камера, як і решта характеристик, тут на хорошому рівні. Якщо ви маєте намір придбати гнучкий розкладний смартфон (у форм-факторі планшета в розкритому стані), що ближчий за габаритами до традиційних флагманів, Oppo Find N2 може бути хорошим варіантом.

Asus Zenfone 9

Ми вже згадували про iPhone 14 Pro та Google Pixel 7, але справді компактний флагман випустила компанія Asus – він отримав назву Asus Zenfone 9. Незважаючи на дуже компактний корпус, смартфон має продуктивність та автономність на рівні з більшими флагманськими рішеннями.

Смартфон цілком можна розглядати, як альтернативну Google Pixel, адже він поставляється з, по суті, стоковим Android (з незначними допрацюваннями). Модель має непогану камеру, широкий ряд фішок (від стереодинаміків до захисту за стандартом IP68), і явно заслуговує уваги любителів компактних флагманів.

Google Pixel 6a

Ми вже згадували флагманський Pixel 7, але якщо у вас обмежений бюджет, у Google є ще одна чудова пропозиція – Pixel 6a. Смартфон має компактний 6.1-дюймовий дисплей, чіпсет Tensor першого покоління, як у Pixel 6, хорошу камеру та прекрасне програмне забезпечення.

На жаль, оскільки це більш бюджетне рішення, ніж Pixel 6 чи, тим більше, Pixel 7, смартфон не оминули і “урізання”. Так, у корпусі використовуються дешевші матеріали, а частота оновлення дисплея складає 60 Гц. Тим не менше, ми впевнені, що обравши Pixel 6a, як середньобюджетний смартфон, ви не пошкодуєте.

Realme 10 Pro+

Наостанок ми хочемо розповісти про Realme 10 Pro+ – бюджетний смартфон компанії Realme, який здивував своїм флагманським дизайном. Так, незважаючи на справді доступну ціну, модель пропонує топовий AMOLED-дисплей з діагоналлю з дуже тонкими рамками та загнутими гранями, який має високу частоту оновлення та підтримку HDR10+.

Крім цього, у моделі хороша камера, об’ємний акумулятор з підтримкою флагманської швидкої зарядки потужністю 67W, непогане апаратне забезпечення та підтримка багатьох фішок (наприклад, тут є стереодинаміки). Словом, якщо потрібен бюджетний смартфон з преміальним дизайном та чудовим дисплеєм – варто розглянути Realme 10 Pro+.