Телефони Google Pixel можуть отримати адаптивну сенсорну чутливість дисплея

Android Police відкопала цікавий рядок коду, який вказує на те, що в телефонах Google Pixel з’явиться нова функція під назвою “Адаптивна чутливість до дотиків” (Adaptive Touch Sensitivity). Судячи з самого коду, вона може дозволити майбутнім і нинішнім телефонам Pixel налаштовувати чутливість дисплея до дотиків залежно від факторів навколишнього середовища, активності або наявності чи відсутності захисного екрана.

Насправді серія Pixel 8 вже може визначати наявність захисного екрана, і як тільки ви наносите його, система пропонує вам підвищити чутливість до дотиків. Але, схоже, Google готовий розширити цю функцію, яка з’явилася в програмному забезпеченні Android 14 QPR3 Beta 1.

З рядка не зовсім зрозуміло, як виглядатиме ця функція, але можна з упевненістю припустити, що телефон буде шукати зміни в навколишньому середовищі. Наприклад, він підвищить чутливість, коли буде холодно, щоб ви могли користуватися телефоном у рукавичках, або знизить чутливість у дощовий день, щоб пом’якшити випадкові дотики через підвищену вологість або дощ.

У коді також згадується активність, але ми не впевнені, що це означає.

Ми також не знаємо, чи старіші телефони Pixel підтримуватимуть цю функцію, чи лише майбутні, хоча, оскільки Android Police знайшла цей рядок на телефоні Pixel 8, а він вже підтримує автоматичне визначення захисного екрана, то, ймовірно, і серія Pixel 8 отримає її.