Стартап з «Кремнієвої долини» хоче встановити крихітний дисплей в контактну лінзу

Компанія Mojo Vision в майбутньому представить контактні лінзи з підтримкою доповненої реальності. На CES 2020 розробники показали перший прототип.

Команда Mojo Vision хоче створити розумні контактні лінзи з найменшим і найнасиченішим динамічним дисплеєм у світі. Технологія Mojo вбудована в тверду склеральну лінзу, яка має розташовану над поверхнею людського ока опуклу ділянку.

Для Mojo Lens компанія самостійно винайшла і запатентувала крихітний дисплей, чіпсети і систему управління живленням. Прототип вже може відображати 14 тисяч ppi (пікселів на дюйм) і має вбудований акумулятор.  Зараз Mojo Vision працює над власним алгоритмом відстеження погляду.

Компанія також планує отримати дозвіл від Управління по контролю за продуктами і ліками, щоб в кінцевому підсумку доставити продукт до споживача. Mojo Vision також сподівається, що їх розробка знадобиться у медицині — у теорії, лінзи допоможуть краще розпізнавати предмети людям зі слабким зором.

Догляд за розробкою Mojo Vision нагадує догляд за звичайними контактними лінзами, проте, окрім дезінфекції, їх також потрібно буде заряджати.

Коли саме проект з’явиться на ринку — невідомо. Зараз він проходить різні тести.