Стало відомо, що отримає Microsoft, якщо придбає TikTok

A photo taken on December 14, 2018 in Paris shows the logo of the application TikTok. - TikTok, is a Chinese short-form video-sharing app, which has proved wildly popular this year. (Photo by JOEL SAGET / AFP) (Photo credit should read JOEL SAGET/AFP/Getty Images)

Очікувана угода між Microsoft і TikTok може надати Microsoft можливість придбати набагато більше, ніж просто операції в США і деяких інших країнах. Джерела Financial Times стверджують, що Microsoft хоче купити весь глобальний бізнес TikTok, включаючи підрозділи в Індії та Європі.

Глобальна угода усуне проблеми поділу функцій і гарантує, що користувачі TikTok в одній країні зможуть використовувати додаток при відвідуванні іншої. Проте глобальний бізнес TikTok не включає Китай. Там працює інший додаток ByteDance, схожий TikTok, — Douyin.

За словами одного з джерел, Microsoft хоче придбати весь бізнес через складнощі в поділі операційних функцій. Однак, як стверджує видання, навіть покупка всіх підрозділів не вирішить цю проблему. ByteDance працювала над поділом даних і алгоритмів між Китаєм і рештою світу ще до початку переговорів, розповіли співробітники компанії.

Microsoft хоче додати в угоду один рік на відділення TikTok від материнської компанії в Китаї для спокою американської влади з приводу безпеки даних користувачів, пише Financial Times. Щоб повністю розділити програмне забезпечення, може знадобитися від п’яти до восьми років, вважає одне з джерел, близьке до переговорів.