Стала відома дата виходу новітнього чипсета Snapdragon 8 Gen 4 з процесором Oryon та характеристики ще одного чипсета компанії

Qualcomm анонсувала SoC Snapdragon 8 Gen 3 минулого року в жовтні на саміті Snapdragon Summit, який відбувся на Гаваях, а тепер ми дізналися, що цьогорічний саміт Snapdragon Summit також відбудеться в жовтні, де чипмейкер представить Snapdragon 8 Gen 4.

Про це повідомив операційний директор Qualcomm Дона МакГуайр (Don McGuire), який у відео, розміщеному на X з поточного Всесвітнього мобільного конгресу (MWC), сказав, що Snapdragon 8 Gen 4 буде використовувати процесор Oryon. Ви можете переглянути відео нижче.

Очікується, що перед анонсом Snapdragon 8 Gen 4 Qualcomm представить ще один чіп серії Snapdragon 8 Gen. Він має модельне позначення SM8635 і, за чутками, матиме одне ядро Cortex-X4 з тактовою частотою 2,9 ГГц, а графічно інтенсивні завдання виконуватиме графічний процесор Adreno 735.

За чутками, цей чіп буде виготовлений на 4-нм техпроцесі TSMC і отримає близько 1,7 мільйона балів в AnTuTu. Він, ймовірно, буде позиціюватися між Snapdragon 8 Gen 2 і Gen 3 і, як очікується, отримає назву Snapdragon 8s Gen 2 або Snapdragon 8 Gen 3 Lite.