Sonos знову подала в суд на Google

Sonos подала новий позов проти пошукового гіганта — компанія стверджує, що Google порушила ще п’ять патентів. В патентах описується технологія, яка стала основою для деяких з найвідоміших функцій Sonos, зокрема інструменту Trueplay.

Вперше Sonos подала в суд на Google на початку 2020 року. У січні компанія звинуватила пошукового пошукового гіганта в копіюванні його бездротової аудіотехнології, яка дозволяє смарт-колонкам відтворювати музику через бездротову мережу в різних кімнатах. У червні Google подала зустрічний позов, заявивши, що компанія-виробник динаміків використовувала її технології пошуку, програмного забезпечення і обробки звуку без сплати ліцензійних зборів.

«Хоча Google рідко пред’являє позови іншим компаніям за порушення патентних прав, ми повинні відстоювати свої права інтелектуальної власності», — написали в скарзі Google.

В останній скарзі, поданій 29 вересня в Окружний суд США Західного округу Техасу, Sonos стверджує, що такі продукти Google, як Chromecast і Nest, порушують основні патенти, що стосуються сучасних функцій бездротової акустичної системи.

Sonos вимагає суду присяжних і судової заборони на подальше порушення патентних прав, відшкодування шкоди та судових витрат.