Смартфони без кнопок і роз’ємів зовсім скоро заповнять ринок. Проте є одна проблема

На початку цього року були представлені перші смартфони без кнопок і отворів в корпусі Meizu Zero і Vivo Apex 2019, проте про них практично відразу забули після презентації.

Китайський оператор China Mobile стверджує, що смартфони без отворів зовсім скоро заполонять ринок. Для цього розробникам потрібно вирішити всього одну проблему: багатьом користувачам не подобається те, що під час бездротової зарядки не можна продовжувати користуватися смартфоном. Аби закрити питання, на ринку мають з’являться бездротові пристрої, які зможуть заряджати смартфон на відстані хоча б кількох десятків сантиметрів.

Джерело пише, що віртуальні кнопки вже відмінно замінюють фізичні. На деяких смартфонах з сильно вигнутими екранами клавіші екранного регулювання гучності чудово справляються зі своїм завданням.

Зі зростанням популярності повністю бездротових навушників, які підключаються по каналу Bluetooth, відпададе необхідність у використанні роз’єму 3,5 мм. Крім того, протягом останніх декількох років розробники освоюють технологію передачі звуку за допомогою вібрації екрану, що дозволяє прибрати додаткові отвори в корпусі.

Роз’єми для карт пам’яті також можуть залишитися в минулому, якщо зросте обсяг флеш-пам’яті і популяризація хмарних сервісів. SIM-карти також можуть замінити на вбудовані карти eSIM.