Samsung розробляє власну технологію дисплеїв з низьким енергоспоживанням під назвою HOP

Samsung розробляє власну програмну технологію з низьким енергоспоживанням, яка буде використовуватися в майбутніх смарт-пристроях. Вона називається HOP, що є скороченням від гібрида оксиду і полікристалічного кремнію.

Компанія працює над власною технологією тонкоплівкових транзисторів (TFT) з низькотемпературним полікристалічним оксидом (LTPO). Це гібридна технологія, яка поєднує в собі позитивні аспекти від низькотемпературного полікристалічного кремнію (LTPS) TFT і оксидного TFT. Відзначимо, LTPS TFT зазвичай використовується на панелях смартфонів, а оксидний TFT — на панелях дисплеїв для ноутбуків і планшетів.

З новою панеллю LTPO TFT OEM-виробники можуть заощадити до 15-20% на енергоспоживанні OLED-дисплеїв смартфона. Це може продовжити термін служби батареї девайсу.

Основні компоненти існуючої технології LTPO належать Apple. Таким чином, OEM-виробникам доводилося платити ліцензійні відрахування Apple, саме тому Samsung Display почала активно вести роботу над створенням свого власного рішення ще в 2015 році.

Очікується, що нова технологія відображення LTPO буде представлена ​​в наступній серії Galaxy Note 20, яка буде випущена в кінці цього року.