Samsung представила перший у світі 200 Мп датчик

Сьогодні Samsung офіційно представила датчик зображення роздільною здатністю 200 Мп.

200 Мп для смартфона – більше це не чутки.

Поки розглянемо характеристики новинки. Само собою, датчик з такою величезною роздільною здатністю не міг виявитися маленьким. У той же час компонування смартфона не передбачає (поки) установки великих датчиків. Так що ISOCELL HP1, можна сказати, вийшов компромісним – НЕ дюймовим, але близько того. Оптичний формат – 1/1,22 дюйма. Розмір пікселя – 0,64 мкм.

З сенсором дебютувала технологія об’єднання пікселів ChameleonCell для більшого захоплення світла. У неї два варіанти роботи: 2х2 і 4х4. Відповідно, в першому випадку роздільна здатність знижується в чотири рази – до 50 Мп, у другому – в 16 разів, до всього лише 12,5 Мп. Зате розмір «пікселів» в першому випадку збільшується до 1,28 мкм, у другому – до 2,65 мкм.

Датчик підтримує запис відео 8К з частотою 30 к/с і 4К зі швидкістю 120 к/с. Цікаво, що Samsung нічого не сказав про систему автофокусування ISOCELL HP1, але можна думати, що тут присутня як мінімум технологія Dual Pixel – як і в багатьох інших датчиках компанії.

А ось в 50-мегапіксельному ISOCELL GN5 застосовується технологія Dual Pixel Pro. Оптичний формат сенсора – 1/1,57 дюйма, розмір пікселів – 1 мкм.

Датчик підтримує об’єднання пікселів формату 2х2 для зйомки в умовах слабкого освітлення, роздільна здатність при цьому знижується до 12,5 Мп. Також в ньому застосовується технологія Front Deep Trench Isolation, що забезпечує захоплення якомога більшої кількості світла при зниженні рівня шумів. Цей сенсор також підтримує запис відео 8К зі швидкістю 30 к/с і 4К зі швидкістю 120 к/с.