Samsung не зможе випустити оновлення, що активує 120 Гц при максимальній роздільній здатності

Останні кілька місяців користувачі по всьому світу просять компанію Samsung “увімкнути” частоту оновлення 120 Гц при максимальній роздільній здатності. Але, судячи з усього, компанія не зможе випустити відповідне оновлення в зв’язку з апаратними обмеженнями свого флагмана.

Досить авторитетний ресурс AnandTech розповів про те, що в Galaxy S20 існують апаратні недосконалості, що заважають реалізації довгоочікуваної функції. Йдеться про те, що компанія використовує лише одну лінію MIPI до мікросхемі DDIC, що в свою чергу помітно обмежує пропускну здатність системи. За словами фахівців, саме через цей аспект Samsung була змушена відмовитися від режиму 2K/120 Гц у серії Galaxy S20. При цьому той факт, що компанія OnePlus використовує подвійний інтерфейс MIPI, призвів до того, що у OnePlus 8 Pro є даний режим.

Нагадаємо, що в зв’язку з відсутністю підвищеної частоти оновлення екрану при роздільній здатності 2К, користувачі лінійки Galaxy S20 почали підписувати петицію, з вимогою до компанії випустити відповідне оновлення, “що вмикає” такий бажаний режим.