Samsung і Microsoft розширюють співробітництво в галузі смарт-будинків

Microsoft і Samsung оголосили про глобальне партнерство для перетворення галузі управління нерухомістю.

Обидві компанії допоможуть організаціям по всьому світу оптимізувати експлуатацію будівель, технічне обслуговування обладнання, управління енергоспоживанням тощо. В ході цього партнерства будуть використовуватися хмарні сервіси Microsoft і платформа IoT Azure, а також смарт пристрої Samsung і платформа SmartThings.

Цей альянс також охоплює мобільні пристрої Samsung, в тому числі мобільний телефон XCover Pro, для підвищення зручності роботи польових співробітників, що займаються питаннями будівництва. Крім того, Samsung планує запропонувати нові засоби розробки SmartThings, які дозволять розробникам створювати індивідуальні, адаптовані додатки для своїх кінцевих користувачів.

За словами Сема Джорджа, віце-президента корпорації Azure IoT, Microsoft, «ця співпраця з Samsung відкриває нові можливості для подальших інновацій в сфері розвитку нерухомості та управління нею. Разом ми об’єднаємо найкращі з надійних, простих у використанні і безпечних платформ Microsoft IoT, технології Azure Digital Twins і Dynamics 365 Field Service з досвідом Samsung у виготовленні смарт пристроїв для оптимізації операцій і обслуговування будівель».