Samsung Galaxy S21 не підтримує функцію, доступну в Android з 2016 року

Минулого року стало відомо, що так звані «безшовні оновлення» стануть обов’язковою частиною смартфонів, які запускаються з новітньою ОС Android 11. Говорячи простими словами, ця функція дозволяє пристрою оновлюватися у фоновому режимі, поки він використовується користувачем. Однак схоже, що компанія Samsung позбавила нові смартфони Galaxy S21 цієї особливості, а Google більше не вимагає цього.

Згідно з інформацією ресурсу AndroidPolice, компанія Google скасувала вимогу, яка включала підтримку «безшовних оновлень» в список обов’язкових вимог для пристроїв з Android 11. У поточній версії документації до Android 11 (Android 11 Compatibility Definition Document (CDD)) вона просто відсутня.

Хоча різні OEM-виробники, такі як Google, Motorola, OnePlus і навіть LG, підтримують цю функцію, компанія Samsung до сих пір не додала її на свої пристрої. Зокрема її не отримала нова лінійка смартфонів Galaxy S21.

Зауважимо, що функція безшовних оновлень була створена для того, щоб зробити досвід використання смартфона максимально комфортним. Нова версія системи встановлюється непомітно для користувача, після чого пристрій повністю переходить на нову версію після короткого перезавантаження.