Російський Су-34 на брелоки: фонд подарує жетони з обшивки збитого літака всім, хто пожертвує суму від $1000

Фонд Drones for Ukraine, який закуповує дрони для Збройних сил України, проводить цікаву акцію. Кожному, хто пожертвує фонду понад 1000 доларів США, подарують металевий брелок, у якого є цікава особливість – його зроблено з обшивки російського Су-34, який збили у березні під Києвом. Інформація про це стала відомою з поста, який опублікував волонтер Юрій Висовень.

У пості Юрія є прохання поширити це серед англомовних користувачів, яким може бути цікавий такий сувенір, адже в українців з такими сувенірами проблем не буде – Збройні Сили України збивають російські літаки кожного дня. Зараз для брелоків використовується обшивка російського Су-24 (бортовий номер RF81251), що був збитий під Бородянкою.

Фонд Drones for Ukraine займається постачанням дронів, у першу чергу розвідувальних, підрозділам ЗСУ. Так що дуже символічно та іронічно, що збитий російський літак допомагає озброїти українських військових.

Варто зазначити, що брелоки з обшивки літаків – не нова практика. Більше того, існує окремий інтернет-магазин Aviationtag, де можна придбати брелоки, зроблені з Airbus A319, Boeing 777 та багатьох інших. Тим не менше, брелока, зробленого зі збитого в Україні російського винищувача-бомбардувальника, там немає.