Realme X7 та Realme X7 Pro – найкраща пропозиція за свою ціну?

Декілька днів тому компанія Realme провела презентацію, на якій показала свій новий модельний ряд X7, у який ввійшли моделі Realme X7 та Realme X7 Pro. Смартфони вийшли справді цікавими і заслуговують уваги, і оскільки компанія Realme позиціонує свою продукцію, як “топ за свою ціну”, варто розібратися, чи справді це так.

Характеристики Realme X7 та Realme X7 Pro

  • Чіпсет: MediaTek Dimensity 800U (Realme X7), Dimensity 1000+ (Realme X7 Pro)
  • Дисплей: 6.4” AMOLED Full HD+ (Realme X7), 6.55” AMOLED Full HD+ 120 Гц (Realme X7 Pro)
  • Автономність: 4300 мАг (Realme X7), 4500 мАг (Realme X7 Pro), швидка зарядка 65W
  • Основна камера: 64 МП + 8 МП + 2 МП + 2 МП
  • Фронтальна камера: 32 МП
  • Оперативна пам’ять: 6/8 ГБ
  • Внутрішня пам’ять: 128 ГБ (Realme X7, Realme X7 Pro), 256 ГБ (Realme X7 Pro)

Дисплей

Компанія Realme, вочевидь, намагається конкурувати з Redmi K30 Ultra, оскільки додала в Realme X7 Pro AMOLED-дисплей з частотою оновлення 120 Гц. На жаль, є один явний недолік у порівнянні з Redmi K30 Ultra – тут фронтальна камера врізана в дисплей, а у конкурента від Redmi – висувна, хоча це не так критично, адже в Realme X7 Pro вона розташована у верхньому лівому куті і майже непомітна. Загалом для цього цінового сегменту дисплей справді можна назвати топовим.

У Realme X7 дисплей трохи меншої діагоналі – вона складає 6.4 дюйма проти 6.55 дюйма у Pro-версії, при цьому у нього стандартна частота оновлення – 60 Гц. Частота оновлення сенсора у молодшій версії складає 120 Гц, у старшій – 240 Гц.

Чіпсет

Realme X7 оснащений субфлагманським чіпсетом MediaTek 800U, який дебютував з виходом цієї моделі. Модель стала розігнаною версією MediaTek 800, що говорить про те, що і без того непогана продуктивність стала ще кращою. При цьому чіпсет досить енергоефективний завдяки техпроцесу 7 нанометрів.

За таким самим техпроцесом виготовлений і MediaTek Dimensity 1000+, який встановлений у Realme X7 Pro, причому цей самий чіпсет використовується і в Redmi K30 Ultra, що ще раз говорить про пряму конкуренцію цих моделей. Dimensity 1000+ вже можна назвати по-справжньому топовим, оскільки він по потужності досить близький до Qualcomm Snapdragon 865.

Автономність

Realme X7 оснащений акумулятором об’ємом 4300 мАг, який на даний момент не можна назвати рекордним, але враховуючи техпроцес 7 нанометрів, AMOLED-дисплей та його невисоку частоту оновлення, смартфон має бути непоганим в плані автономності. У Realme X7 Pro акумулятор об’ємом 4500 мАг, але варто враховувати і трохи більший дисплей зі вдвічі більшою частотою оновлення, і потужніший чіпсет, тому, скоріш за все, він буде показувати себе в плані автономності трохи гірше за стандартну модель.

Дуже важливою фішкою обох смартфонів, які, нагадую, належать до середнього цінового сегменту, стала швидка зарядка SuperDart Flash Charge потужністю 65W. Така зарядка дозволяє зарядити обидві моделі приблизно за півгодини.

Камера

Що цікаво, у смартфонів ідентичні набори камер – і Realme X7, і Realme X7 Pro оснащені основною камерою 64 МП + 8 МП + 2 МП + 2 МП, а також фронтальною камерою 32 МП. Вочевидь, смартфони не будуть показувати флагманський рівень зйомки, оскільки у них акцент зроблений явно не на неї, а на потужне залізо та хороші дисплеї. Тим не менше, рівень зйомки має бути на непоганому рівні, враховуючи ціну.

Пам’ять

Тішить, що компанія не стала випускати ні Realme X7, ні Realme X7 Pro у версіях з 64 ГБ пам’яті, і у стартовій версії користувачі отримають 128 ГБ, причому як у Realme X7, так і в Realme X7 Pro. При цьому в Realme X7 будуть версії з 6 ГБ і 8 ГБ внутрішньої пам’яті, а у Realme X7 Pro, окрім них, буде також версія з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ внурішньої пам’яті.

Фішки

Realme X7 та Realme X7 Pro отримали NFC для безконтактної оплати, і це справді добре, адже часто перспективні моделі проходять повз велику кількість користувачів саме через відсутність цієї функції. Варто також звернути увагу на наявність піддисплейного сканера відбитків пальців, підримку Bluetooth 5.1, GPS, 4G LTE, 5G та Wi-Fi 802.11ac.

Дизайн

Смартфони справді непогано виглядають, і це тішить, оскільки з кожною новою моделлю Realme стає кращою в цьому плані. Моделі будуть доступні у синьому, білому та градієнтному кольорі, причому на останньому є слоган “Dare to leap” на всю задню панель.

Висновки та ціни

Realme X7 Pro коштуватиме 320 доларів за версію з 6 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті, 350 доларів за версію з 8 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті та 470 доларів за версію з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ внутрішньо пам’яті. Realme X7 коштуватиме 265 доларів за версію з 6 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті та 350 доларів за версію з 8 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті.

Компанії Realme явно вдалося створити вдалого конкурента останнім моделям Xiaomi, у тому числі Redmi K30 Ultra. Варто звернути увагу також на те, що модель буде доступна на міжнародному ринку з офіційною гарантією та підтримкою, чого, на жаль, поки не можна сказати про Redmi K30 Ultra. Молодша модель також непогана, хоча, на мою думку, ціна не настільки відрізняється, щоб купувати саме її, без підтримки високої частоти оновлення.