Qualcomm випустить покращений підекранний сканер відбитків пальців

Компанія Qualcomm виготовляє не тільки чіпсети, а й датчики відбитків пальців. У новому звіті стверджується, що напівпровідникова компанія з Сан-Дієго тестує новий датчик зі збільшеною площею і підвищеною швидкістю розблокування.

Інформація була розкрита в соцмережі Weibo інсайдером Digital Chat Station. За його словами, Qualcomm тестує ультразвуковий підекранний біометричний сенсор розміром 20×30 мм. Джерелом інформації нібито є хтось із ланцюжка постачань.

Крім більшої площі сканування, особливістю новинки стане висока швидкість розпізнавання відбитків, якщо порівнювати з попередніми рішеннями компанії. Мережевий інформатор також зазначив, що датчик з’явиться на ринку наступного року водночас з флагманським процесором Snapdragon 875.

Qualcomm також готує ще один датчик, який поки не з’явився в пристроях — датчик відбитків пальців 3D Sonic Max другого покоління, який здатний сканувати два відбитка пальця одночасно. Очікується, що технологія з’явиться в наступній серії Galaxy Note20, випуск якої запланований на серпень.