Qualcomm оновила стандарт швидкої зарядки для смартфонів середнього рівня

Qualcomm анонсувала новий стандарт технології зарядки під назвою Quick Charge 3 Plus. Спочатку технологію впровадять в смартфони з процесорами Snapdragon 765 і 765G.

За допомогою нової технології, власники бюджетних гаджетів можуть значно скоротити час «заправки» своїх пристроїв. Першим телефоном, що отримає нову технологію зарядки, є Xiaomi Mi 10 Lite Zoom. Крім цього, пристрій також отримає підтримку Quick Charge 4 Plus.

Quick Charge 3 Plus забезпечує надшвидку зарядку, залишаючись доступним для покупців бюджетних пристроїв. За словами компанії, вона заряджає пристрій від 0% до 50% приблизно за 15 хвилин, що на 35% швидше, ніж у попередніх поколінь. Заявлена потужність становить 60 Вт, а заявлена температура акумулятора під час зарядки на 9 градусів нижча, ніж під час використання ранніх технологій виробника.

Майбутня технологія Qualcomm Quick Charge 3 Plus буде підтримувати стандартні галузеві кабелі USB-A до USB-C, а також будь-які блоки живлення, що підтримують масштабуючу напругу з 20 мВ.

Технологія також сумісна з попередніми поколіннями, тому повинна підтримувати широкий спектр аксесуарів, які можуть бути у власників пристроїв.