Це вам не iPhone: показали прототип телефону-розкладачки Apple Flip Phone 1983 року

У далекому 1983 році дизайнер компанії Apple Хартмут Есслінгер представив прототип телефону-розкладачки. Розроблений “макет” мав всі характерні риси телефонів-розкладачок, що прийшли на ринок через двадцять років.

Єдине чого йому не вистачало щоб бути схожим на сучасного побратима – дисплея. В ті часи передбачалося що пристрій буде використовуватися тільки для дзвінків.

Як і будь-яка розкладачка телефон складається з двох частин з’єднаних шарніром. На одній частині розташовані мікрофон і клавіатура, на інший динамік. Пристрій дуже тонкий: прототип Flip Phone без проблем помістився б у кишені джинс.

На зовнішній стороні гаджета красується логотип Apple – надкушене яблуко. Як ви напевно вже помітили по фото логотип в той час був іншим. Він містив у собі всі кольори веселки.

Шкода що телефон так і залишився прототипом. В принципі, це логічно – втілити задум Есслінгера в той час було досить складно. Але ви тільки уявіть як могла змінитися індустрія гаджетів якби телефон все-таки вийшов у світ.