Презентований перший графічний адаптер ARM з трасуванням променів

Трасування променів – це значна фішка сучасних комп’ютерних відеокарт та консолей, і зараз стало відомо, що вона буде підтримуватися навіть мобільним апаратним забезпеченням. Компанія ARM анонсувала новий мобільний ряд GPU Immortalis. При цьому Mali нікуди не дінеться – ці два модельні ряди графічних адаптерів ARM будуть використовуватися у смартфонах.

Першим GPU нового модельного ряду став Immortalis G715. Це перший графічний адаптер ARM, що має повноцінну підтримку трасування променів на апаратному рівні. Нагадаємо, що минулорічний Mali-G710 мав підтримку програмного трасування променів, але нове рішення, завдяки апаратному втіленню фішки, демонструє приріст на 300 відсотків у цих задачах.

Окрім цього, були презентовані новий Mali-G715 та Mali-G615. У Mali-G615 буде до шести ядер, у Mali-G715 7-9, а в Immortalis-G715 – 10 ядер. У всіх трьох випадках є підтримка варіативної частоти тіней (Variable Rate Shading). Поява цих графічних адаптерів у складі чіпсетів очікується на початку 2023 року.