Представлено футуристичний гібрид Chery Jetour Х-1

Відома китайська компанія Chery представила через свій бренд Jetour новий футуристичний кросовер, який поки що проходить під модельним номером Х-1. До 1 січня відбувається конкурс, в рамках якого бажаючі можуть запропонувати власний варіант назви для автомобіля.

Jetour Х-1 побудований на повністю новій платформі під назвою Kunlun, автомобіль оснащений системою безпілотного керування L3 від Huawei, яка дозволяє машині більшу частину часу їхати самостійно, але в екстрених ситуаціях водій повинен брати керування на себе. Архітектура Kunlun буде підтримувати систему безпілотного водіння L5, коли в машинах не знадобиться рульове колесо.

Автомобіль отримав унікальну радіаторну решітку, яка є частиною бамперу, та дворівневу оптику. Повідомляється, що мова йде про гібрид, що заряджається. В автомобілі буде встановлено нову силову установку Kunpeng від Chery. Імовірно, йдеться про ту саму комбінацію, яка раніше дебютувала в Chery Tiggo 8 Plus Kunpeng e+. У цьому автомобілі встановлено 1,5-літровий турбований двигун потужністю 170 к.с та два електромотори. Сумарна потужність такої системи досягає 462 к.с при 510 Нм крутного моменту.

Вихід Jetour Х-1 у Китаї очікується наступного року.