Підрозділ BMW Motorsport анонсує перший електромобіль на базі i4

BMW M, підрозділ автоспорту німецького автовиробника, оголосив про розробку свого першого електромобіля з акумулятором на базі майбутнього електромобіля BMW i4. Генеральний директор BMW M Маркус Флаш зробив цю заяву під час прес-конференції для австралійських ЗМІ, в ході якої він також заявив, що автомобіль буде представлений наступного року.

«Наступного року ми запустимо перший акумуляторно-електричний автомобіль M в сегменті «високопродуктивних автомобілів», заснований на i4. Потім ми будемо працювати над гібридними, електрифікованими характеристиками і високопродуктивними автомобілями, але про це говорити поки рано», — заявив Маркус Флаш.

Як зазначає ресурс CarAdvice, це, ймовірно, означає, що прийдешній автомобіль серії BMW M буде куди більш спортивним, ніж стандартний i4, але він все одно не зможе зрівнятися з «високопродуктивними» моделями підрозділу, такими як BMW M3 і M4. Флаш також додав, що сучасні акумуляторні технології все ще не підходять для їх високопродуктивних автомобілів, і щоб розробити потрібний знадобиться багато часу.

Точні характеристики майбутнього автомобіля невідомі, однак можна припустити, що він буде кращий за стандартну версію NBMW i4. Раніше компанія BMW повідомила, що i4 отримає двигун потужністю 390 кВт, завдяки якому автомобіль зможе розганятися з 0 до 100 кілометрів на годину всього за чотири секунди.