Перший смартфон з 192-мегапіксельною камерою з’явиться наступного місяця

Хоча провідні компанії в галузі смартфонів, такі як Samsung і Apple, припинили мегапіксельні війни, наполягаючи на використанні 12-мегапіксельних датчиків, ця війна триває серед китайських виробників. Згідно з новими витоком, наступного місяця ми побачимо телефон з 192-мегапіксельною камерою. Про це повідомив інсайдер з ніком «Digital Chat Station» в соціальній мережі Weibo.

Samsung і Xiaomi підняли планку в мегапіксельній війні — їх останні флагмани оснащені камерами з роздільною здатністю 108 Мп. Проте, скоро з’явиться телефон, який кине виклик Samsung і флагманським камерам Xiaomi.

За словами інсайдера, новинка буде побудована на базі процесора Snapdragon 765. Ця деталь означає, що телефон, який отримає камеру з надзвичайно високою роздільною здатністю, не буде флагманом і буде пропонуватися за низькою ціною.

Технічно, процесор підтримує 192-мегапіксельні камери, проте подібного смартфона ми ще не бачили. З’являются й сумніви щодо того, як довго триматиме процес обробки такого зображення.