Оновлення Windows 10 викликає нові проблеми у роботі системи

Всього за кілька тижнів після випуску Windows 10 20H2, компанія випустила два окремих попередження і рекомендує користувачам повернутися до попередньої версії Windows, якщо вони отримають помилку під назвою «синій екран смерті» (Blue Screen of Death, BSOD) або попередження про примусове перезавантаження після входу в систему.

Ці попередження були зроблені після того, як користувачі повідомили, що останні оновлення Windows 10 викликають «синій екран смерті». Проаналізувавши відгуки перших користувачів, Microsoft виявила дві проблеми як у Windows 10 версії 2004, так і у версії 20H2.

Microsoft та Intel виявили проблеми сумісності з деякими твердотільними дисками (SSD) NVMe. Компанія вже застосувала обмеження сумісності, щоб заблокувати оновлення. Схоже, що примусові встановлення викликають помилки «синього екрану смерті» та інші проблеми, як-от нескінченні цикли перезавантаження системи або зависання.

Якщо ви ще не оновили свій пристрій, то краще почекати, поки Microsoft випустить виправлення. Якщо вже встановили і маєте вищезгадані проблеми, то потрібно вручну видалити оновлення та виконати відкат до попередньої версії Windows.

У деяких користувачів також з’являються повідомлення про необхідність перезавантажити комп’ютер. Вони не зникають навіть після того, як виконуються вказані дії і здійснюється перезавантаження або вихід з облікового запису Microsoft. Якщо у вас також з’являються такі повідомлення, то знову ж таки, краще видалити оновлення.

Звичайно, це не перший випадок, коли при оновленні Wіndows 10 виникають проблеми. Тільки минулого тижня Microsoft визнала і виправила помилку чорного екрана в Windows 10. У той же час компанія визнала, що втрата даних браузера не буде виправлена ​​найближчим часом.