OnePlus розкрила подробиці про революційну камеру у OnePlus 9

Сьогодні, в рамках офіційної прес-конференції компанія OnePlus розповіла про стратегічну співпрацю з Hasselblad, яка дозволить відчутно покращити камери смартфонів OnePlus. Крім цього, на конференції розповіли, що OnePlus 9 Pro стане першим смартфоном з камерою Hasselblad.

У моделі буде підтримка зйомки у RAW з 12-бітною глибиною кольорів, а при зйомці буде характерний механічний звук затвора Hasselblad. За словами представників компанії, протягом останніх трьох років у розробку мобільних технологій обробки зображення вона вклала понад 150 мільйонів доларів.

Також OnePlus презентувала чотири нові рішення, які дозволять зробити камери її смартфонів кращими: це ширококутна камера з кутом огляду 140 градусів, об’єктив довільної форми, нова система автоматичного фокусування та сенсор зображення Sony IMX789. По суті, всі ці технології варто очікувати вже у найближчому флагмані компанії, OnePlus 9 Pro.

Нова ширококутна камера зможе знімати без викривлень завдяки системі з двох камер та призми, нова система автофокусування у 5-10 разів швидша за конкурентів та має швидкість 1 мс, лінза довільної форми дозволить зменшити викривлення, які є характерною ознакою асферичних лінз, до 1 відсотка. Новий сенсор Sony IMX789 компанія називає “найдорожчим у історії”. У нього є підтримка зйомки відео HDR в 4К при 120 кадрах на секунду.