OnePlus розкрила особливості дисплеїв нових флагманів

Серія OnePlus 8, і зокрема модель OnePlus 8 Pro, поставили нову високу планку для компанії. Обидва телефони оснащені новітніми технологіями мобільного зв’язку, і отримали дисплеї з частотою оновлення зображення 90 Гц і 120 Гц. Пізніше дисплей OnePlus 8 отримав вищу оцінку лабораторії DisplayMate. Після анонсу флагманської лінійки виробник розповів про ключові особливості дисплеїв гаджетів, які, за заявою бренду, зададуть новий стандарт якості для екранів сучасних смартфонів.

Американська компанія Pixelworks, що спеціалізується на інтегральних схемах для обробки зображень, реалізувала в дисплеях OnePlus 8 просунутий набір технологій. По-перше, це точна передача кольору Pixelworks, по-друге, відтворення тілесних тонів, по-третє, безбарвне затемнення екрану і ультргладка адаптивна яскравість.

Дисплей також виконаний за технологією DC Dimming 2.0, яка вирішує проблему навантаження на очі і візуальної чутливості, яка виникає при низькій яскравості на AMOLED-дисплеях.

Деякі розробки Pixelworks доступні тільки в смартфоні OnePlus 8 Pro:

  • Dual MotionEngine — у OnePlus 8 Pro використовується запатентована технологія Pixelworks MotionEngine з підтримкою Dual MIPI (інтерфейс для мобільної індустрії). Це покращує загальну візуальну якість мультимедійного контенту.
  • Always HDR Experience конвертує в HDR весь відтворений на пристрої відео- та ігровий контент, який представлений в форматі SDR.
  • Tone Adaptive Display — технологія адаптивного відображення Pixelworks в OnePlus 8 Pro. Завдяки вбудованому в смартфон RGB-датчика відбувається автоматична адаптація кольорового тону дисплея відповідно до умов освітлення і зниження інтенсивності синього світла. Це забезпечує комфорт для очей під час тривалої гри або перегляду фільмів.

Нагадаємо, OnePlus 8 Pro оснащений динамічним AMOLED-дисплеєм з частотою зображення 120 Гц з діагоналлю 6,78 дюйма, співвідношенням сторін 19,8: 9, роздільною здатністю QHD +, щільністю пікселів 513 точок на дюйм і піковою яскравістю до 1300 ніт, що забезпечує нескінченний контраст співвідношення.