Офіційно презентований доступний конкурент Steam Deck на базі платформи AMD

Китайський бренд AYNTEC офіційно анонсував портативну ігрову консоль AYN Loki Zero, що на даний момент є одним з найбільш доступних аналогів Steam Deck. Безумовно, в апаратному плані консоль набагато слабша за Steam Deck, але мова йде саме про апаратну основу та можливості.

Пристрій отримав IPS-дисплей з діагоналлю 6 дюймів та роздільною здатністю 720p. За роботу відповідальний двоядерний чотирипотоковий процесор AMD Athlon 3050e, за графічну складову – адаптер Radeon Vega 3. Об’єм внутрішньої пам’яті eMMC у базовій конфігурації складає до 64 ГБ, є можливість встановлення SSD M.2 об’ємом до 128 ГБ, а також встановлення карти пам’яті microSD.

У парі з процесором працює від 4 ГБ до 8 ГБ оперативної пам’яті DDR4-2400. Об’єм акумулятора складає 40.5 Вт/г. Є підтримка Wi-Fi 5 та Bluetooth 4.2, для зарядки використовується USB-C 3.2, а для підключення навушників – джек 3.5 мм. Вартість AYN Loki Zero за попереднім замовленням складає 199 доларів, на старті продаж ціна складе 249 доларів. Старт продаж запланований на четвертий квартал цього року.