Новий сервіс Samsung перетворить смартфони компанії на ігрові приставки

Samsung Electronics офіційно оголосила про запуск нового сервісу, завдяки якому на смартфонах компанії можна буде грати у повноцінні комп’ютерні ігри. Називатися стрімінговий сервіс буде PlayGalaxy Link, а запуск відбудеться відразу в декількох країнах.

Завдяки PlayGalaxy Link гравці можуть транслювати ігри з ПК на свої смартфони, при цьому також у них є можливість грати в них через локальну мережу Wi-Fi або стільникову мережу 4G/5G. По суті, Samsung розробила аналог Nvidia GameStream і Steam Link, які вийшли трохи раніше. Також важливо відзначити, що для більшої зручності занурення в ігровий процес, до смартфону можна підключити як провідні, так і Bluetooth-контролери.

Уже зараз фірмовий додаток від корейського гіганта PlayGalaxy Link знаходиться в режимі бета-тестування в онлайн-магазині Galaxy Store. Що цікаво, спочатку доступ до нього був лише у власників смартфонів Galaxy Note10 і Galaxy Note10+, але зараз додаток доступний також для власників смартфонів серії Galaxy S10 – для того, щоб все запрацювало, досить лише встановити оновлення програмного забезпечення. Компанія також обіцяє вже на початку грудня поточного року додати підтримку сервісу в такі пристрої як Samsung Galaxy Fold, Galaxy S9, Galaxy Note 9 і Galaxy A90.