Нові Intel Xeon W-3300 програють Ryzen Threadripper Pro 3000, презентованим раніше

Компанія Intel буквально вчора презентувала процесори Intel W-3300, призначені для робочих станцій, і у Мережі вже є тести цих процесорів і, зрозуміло, порівняння з конкурентними рішеннями від AMD. Xeon W-3300 стали першими 10-нанометровими процесорами Xeon, у їхній основі лежить архітектура Sunny Cove.

Топова модель у новому модельному ряду Xeon, W-3375, включає 38 ядер, тобто вже навіть по цьому показнику нові процесори Intel програють AMD Ryzen Threadripper Pro, які, нагадаємо, вийшли відчутно раніше. Що важливо, показники продуктивності у Intel також гірші. Слід також звернути увагу на те, що вже до кінця цього року будуть презентовані Ryzen Threadripper 5000 на базі архітектури AMD Zen 3, і там показники продуктивності будуть ще кращими.

Слід також звернути увагу на те, що процесори поки погано демонструють себе лише при роботі в профілі Balanced, а у профілі Performance показники набагато кращі. У абсолютній більшості тесів Threadripper Pro показують себе краще, вирізняється лише тест HPL Linpack, в якому кращі показники демонструє Intel.

Незважаючи на те, що ці процесори рідко купують окремо (переважно у складі робочих станцій), все ж варто порівняти ціни, і тут все знову не на користь компанії Intel. Топовий 38-ядерний Intel Xeon W-3375 коштує 4500 доларів, а 32-ядерний Ryzen Threadripper Pro 3975WX має ціну 2750 при кращій потужності. При цьому топова модель AMD з 64 ядрами коштує не особливо більше, ніж у Intel, враховуючи відчутну різницю в потужності.